A mai bejegyzésben megtanulunk kameranézeteket módosítani, törölni, rendezni valamint hozzáadni egy buszhoz.


Kezdésnek szükségünk lesz a kiszemelt jármű .bus fájljára, hiszen ebben az állományban kell végrehajtanunk módosításokat. Ha megynyitottuk a fájlt, görgessünk benne az [add_camera_driver] sorokhoz. Az OMSI-ban három jól elkülönülő módon vannak elosztva a kamerák, pontosabban három kamera típus létezik a játékban. Vannak reflexiókamerák, ezek a tükrökért felelősek, vannak az utastéri kamerák, illetve vannak a sofőrnézeti kamerák.

Kamera típus OMSI-ban használatos [tag]
Sofőr kamera [add_camera_driver]
Utastéri kamera [add_camera_pax]
Reflexió (tükör) kamera [add_camera_reflexion]

Ha legörgettünk idáig, akkor megtaláljuk itt az [add_camera_driver] taget, illetve találunk alatta néhány számot, például így:

-0.653
4.15
1.94 <- ülés magassága
-0.06 <- ülés pozíciója (előre/hátra)
50 <- FOV
0 <- jobbra vagy balra tekintés értéke
-5 <- felfelé vagy lefelé tekintés értéke

Mi már melléjük írtuk nektek, hogy melyik érték min változtat, így nektek csak annyi dolgotok van, hogy beállítsátok a számokat úgy, hogy az nektek megfelelő legyen.
Ezzel el is készültetek a kameranézetek változatatásával, már csak el kell mentenetek ezt a fájlt. Mivel mindhárom fent felsorolt kameratípust így kell módosítani, így jelen bejegyzés itt gyakorlatilag véget is ért, azonban szeretnénk kitérni még néhány további érdekességre.

Ha lejjebb görgetünk ebben a .bus fájlban, akkor találunk két további bejegyzést.
Az egyik  a [view_schedule], a másik pedig a [view_ticketselling]. Fontos tudni, hogy kameranézetekhez rendelhetünk két gombot, mely gombot lenyomva egyből az itt megadott nézethet tudunk ugrani, azért találjuk meg a fájlban ezt a két taget is. Értelemszerűen a [view_ticketselling] tartozik a jegyeladásért felelős kamerához, a [view_schedule] pedig a menetrendre néző kamerához.


Források: [1] https://steamcommunity.com/


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.